Jak správně vybrat cyklo ložiska?


Máš v tom zmatky?

Podle jakého klíče vybrat správná ložiska například do zadní stavby?

Vrže, lupe nebo křupe zadní stavba? Nemáš přehled v ložiscích a nevíš jaké jsou možnosti servisu tvého fulla?
Není problém, rád poradím. ☺

Níže popisuji typy ložisek, které můžu nabídnout:

1) Ložiska s klecí - často používaná a levná ložiska. Mají klec a velké mezery mezi kuličkami, tedy menší počet kuliček. Jsou náchylnější na vytvoření vůle. Můžeme nabídnout taková ložiska Italské značky ISB s produkcí v číně. Nebo přímo čínská. Výdrž je ale poměrně nízká.

2) Ložiska s klecí japonské produkce - nebo francouzko japonská ložiska značky NTN. Ložiska mají delší životnost než klasická čínská. Japonci mají všeobecně prostě nejlepší ložiska co vydrží. Najdete je také u nás v nabídce.

3) Ložiska bez klece - ložiska mají maximální možný počet kuliček. Mají vyšší únosnost pro statické zatížení. Jde o speciální ložiska určená pouze pro cyklistický sortiment.
Taiwanská ložiska tohoto typu vydrží v zadní stavbě velmi dlouho. Značka Enduro Bearings navíc pro takováto ložiska používá hlubší dráhy v kroužcích. To zaručí velmi dlouhou životnost. Označení takových ložisek je MAX. Ložiska MAX jako jedni z prvních nabídneme i v levnější variantě Taiwanské produkce. Do zadní stavby chtěj ložiska MAX!

4) Speciální tvary ložisek - některé značky rámů mají ložiska s přírubami, nebo rozdílnou šířkou kroužků. Stačí napsat dotaz, dokážeme nabídnout i taková.

5) Speciální povrch kuliček - Enduro Bearings vyrábí také ložiska s kuličkami s povrchem Magnetit. Ty mají vyšší tvrdost a odolnost proti korozi.

6) Nerezová ložiska - tak ta nereznou.

7) Keramická ložiska - pro zadní stavby celoodpružených kol se keramická ložiska kvůli statickému namáhání vůbec nehodí.

Pomohl ti tento rozbor? Neboj se zeptat, ledacos víme, a co nevíme, zjistíme :)



PROČ NAKOUPIT LOŽISKA U NÁS?

Na jednom místě si můžeš vybrat od více výrobců několik druhů ložisek!



Můžeme nabídnout ložiska do zadních staveb, do nábojů, do hlavových složení, kladek, pedálů, atd. Ocelová, nerezová, keramická, se speciálním povrchem, s přírubami, s různými šířkami kroužků, víceřadá, bez klece MAX a další atypy.


Komentáře

Oblíbené příspěvky